Deprecated: Optional parameter $amount declared before required parameter $current_id is implicitly treated as a required parameter in /home/public/sites/www.robincorba.com/library/class.blog.php on line 80

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/public/sites/www.robincorba.com/vendor/smarty/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_runtime_codeframe.php on line 48
Robin Corba - Opnieuw virtueel vliegen

11 April 2012

Opnieuw virtueel vliegen

Ik besluit mijn oorspronkelijke 'wereldreis' in 2010 te vervolgen

Het is twee jaar geleden dat ik het laatst heb gevlogen met Microsoft Flight Simulator X (FSX). Ik heb besloten om mijn wereldreis vanuit Jakarta te vervolgen in mijn Beechcraft King Air 350. Voordat we weer aan de slag gaan heb ik eerst weer allerlei trainingen en missies uitgevoerd, waaronder een aantal kleine vluchten met een Boeing 747.

Waar waren we gebleven?

We kijken waar ik was begonnen en waar ik was gebleven tijdens mijn werelreis in 2010. Ik was begonnen in Jakarta en ben toen via Kuala Lumpur (Maleisiƫ), Ho Chi Minh en Hanoi (Vietnam) naar Hong Kong Intl. airport (VHHH) gevlogen. Vandaag (16 april 2012) ben ik vanuit deze locatie begonnen. Ik heb de huidige tijd gebruikt en actuele weerinformatie ingeladen van de databank van Jeppesen. De nacht is net gevallen en het stormt hard in Hong Kong; harde windstoten en slecht zicht door harde regenval maken het lastig om te taxi-en. De Global Positioning System van Garmin heb ik ingesteld op IFR (Instrument Flight Rules) richting vliegveld Pudong, Shanghai (ZSPD) in het oosten van Volksrepubliek China. De totale afstand tussen Hong Kong en Shanghai bedraagt ongeveer 1.315 kilometer.

Klaar voor vertrek in Hong Kong
Tijdens het opstijgen moest ik veel bijsturen en trimmen om in een rechte lijn te blijven, maar dat was in principe geen probleem. Ik vertrok richting het zuiden dus ik moest een lange bocht naar links maken om vervolgens richting het noordoosten te vliegen. Op een hoogte van ongeveer 3.500 feet (ongeveer 1.060 meter) begonnen ik boven de eerste regenwolken uit te komen waardoor het zicht een stuk beter werd. Na een zeer lange vlucht en de simulatie snelheid met 32x te verhogen kwam ik eindelijk in de buurt van Shanghai. Tijdens het dalen kwam ik weer in hevig weer terrecht. De aanloop (approach) naar de landingsbaan ging goed, maar bij het landen liep een van de linkerbanden lichte schade op. Gelukkig kon ik veilig naar de gate taxi-en.

Van Shanghai naar Zuid-Korea

Ik heb direct een tweede vlucht gedaan omdat ik moest overwerken en nog even op mijn kantoor moest wachten op een collega. Ook deze keer heb ik een nachtvlucht gedaan, vanuit de standplaats in Pudong, Shanghai heb ik mijn vluchtroute ingesteld naar Incheon Intl airport (RKSI). Gelukkig was het gestopt met regenen. Om het extra leuk te maken heb ik een simpele checklist uitgeprint waarop staat welke handelingen ik moet uitvoeren tijdens het opstarten, opstijgen, vliegen, landen en shutting down. Na alle controles uitgevoerd te hebben kon ik eindelijk vertrekken. Dit proces duurde wel 20 tot 30 minuten, en dan te bedenken dat ik vast nog niet alles correct had ingesteld.

Dit was een relatief kortere vlucht vergeleken van HK naar Shanghai dus mijn cruising altitude stond op 4.000 feet. Na ruim een uur (met de simulatie snelheid uiteraard verhoogd) kwam ik midden in de nacht zonder problemen aan in Korea. Na het taxi-en naar de gate heb ik nog de laatste checklist uitgevoerd en FSX afgesloten. Ruim voldoende gevlogen vandaag lijkt me zo. Hieronder nog een afbeelding van mijn vluchtroute, in het grijs mijn laatste vlucht in 2010 en in het rood de vlucht van vandaag.

Vlucht van 16 april 2012

Comments

No comments posted yet. Post a comment

Other recent articles

The Tribute Black

My love for the Royal Enfield brand is growing as I bought another Classic 500 as one of the last produced in the world.

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

Archive