20 January 2009

Till the next goodbye

Afscheid nemen van mijn vriendin in Jakarta en terugvliegen naar mijn vaderland in het westen. Mijn nieuwe toekomstvisie is tot me doorgedrongen.

Een stage lopen in het buitenland was sinds de middelbare school al mijn wens geweest en ik kan nu eerlijk zeggen dat ik mijn dromen aan het waarmaken ben. Precies 145 dagen overleven in het Verre Oosten: een totaal andere cultuur, in contact komen met onbekende religies, leven op ander voedsel en andere leefomstandigheden dat we in Europa niet kennen.

Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en ruim vier maanden een serieuze relatie met een Indonesische vrouw. In de woorden van Marco Borsato: 'afscheid nemen bestaat niet'. Nu is het afscheid moeilijk en men weet niet hoe de toekomst eruit zal zien, maar ik weet dat ik binnen vijf jaar naar een Aziatisch land wil emigreren.. daar ligt mijn toekomst.

- - - - - - - - - -

Since high school it has been my wish to do an internship in a foreign country and today I can honestly say that I have made my dreams come true. Surviving for exactly 145 days in the Far East: a total different culture, reachin' unknown religions, eatin' different food and livin' in an environment which is unknown in Europe.

I have made new friends and have a serious relationship with an Indonesian woman more than four months. Sayin' goodbye will be really hard and neither of us knows what the future will bring, but I know I want to immigrate to an asian country within five years.. that's where I see my future.

Comments

Joke

20 January 2009 (11:38 hrs)

Huh.......... ??? Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive