30 April 2009

Streets of Arnhem

In heftige week in Arnhem en later ook in Apeldoorn.

Het is een rustige zaterdagavond, maar niet voor mij. Een gezellige avond met mijn mede bestuursleden loopt tegen zijn einde en ik verlaat de Aspen Valley Arnhem iets eerder om alle drukte op straat voor te zijn, tevens was ik erg moe en had al behoorlijk wat gedronken die avond. Vervolgens begin ik rond 1.00 uur mijn weg richting mijn studentenkamer in het centrum van de stad.

Als ik loop op de Steenstraat, gebeurd er echt totaal iets onverwachts! Zonder enige aanleiding of waarschuwing voel ik plotseling een enorme klap op mijn achterhoofd en een immense pijn door mijn hele nek. Ik draai me om en er staat een groepje mensen van allochtone afkomst achter me. Het eerste wat ik dacht was; rennen.

Mijn vorige beroving, een jaar geleden, in Arnhem-Zuid kwam ook door een einde door snel weg te rennen. Dit vluchtgedrag kende ik dus wel.

Helemaal buiten adem bereik ik mijn huis aan het einde van de straat (ruim 400 meter) waar toevallig politie op straat aanwezig is. Blijkbaar is dezelfde avond brandstichting geweest bij mijn buren, een deel van de straat was ook afgezet met lint. Ik heb direct contact gehad met een politieagente op de scene en later die avond een huisartsenpost bezocht.

Nu, vier dagen later, heb ik nog steeds veel pijn aan een stijve nek. De dokter gaf aan dat er sprake is van een grote bloeduitstorting en dat het een klein weekje kan duren voordat ik er geen last meer van heb. Gedurende deze week ben ik dus gaan uitrusten bij mijn ouders thuis en heb koninginnedag niet kunnen vieren, de sfeer was nogal versoberd na de aanslag op het Koninklijk Huis.

- - - - - - - - - -

It looked like an ordinary quite evening, but it wasn't for long. I had a nice evening with my fellow board members and was about to leave the Aspen Valley Arnhem to walk towards my home, I left a bit earlier, around 1 AM to avoid a crowd (usually later in the night, lots of people are outside) and I also had some drinks.

When I was almost at home, on Stone street, I suddenly felt a terrible pain at the back of my head. Without any notice I was hit by a fist, when I turned around I saw a group of foreign people behind me. First thing I thought: run!

I was robbed one year ago, in the South of Arnhem. I managed to rescue myself by fleeing as fast as possible, that probably saved my life. Also this time, my speedy actions prevented worse things to happen.

Runnin' my socks off, a distance of at least 400 meters, I stumbled upon a few police officers at the end of the street. For some (un)lucky reason, my neighbours were victim of arson; that's why those officers where at that location. I reported the incident ans visited a doctor straight away.

Today, four days later, I still have a stiff and sore neck. The doctor said I had a major hemorrhage and it could take a week untill the pain would disappear. And he was right, I stayed at my parents' place for a full week, drugged by some pain killers. Also the Dutch national Queens' Day wasn't a day to celebrate, since the national mood was killed after the attack on the Royal Family.

Comments

No comments posted yet. Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive