5 October 2009

PKvN '09 - Tournament I

Het eerste toernooi van 'Pokerkampioen van Nederland' heeft plaatsgevonden, hierop ben ik op de finaletafel van 37 pokerspelers terechtgekomen.

Het eerste toernooi begon vanavond rond een uur of 20.00 in café 't Pintje in Velp, Gelderland. Er waren 31 (van de 37) deelnemers aanwezig en deze werden verdeeld over vier tafels. Ik zat aan tafel twee, samen met acht andere spelers. Mijn eerste hand was een Q 10 off-suit, waarop ik op de flop tweemaal een pair hit. Hierdoor won ik de allereerste ronde, tevens mijn eigen eerste hand in een real-life toernooi, met 400 punten aan fiches.

Mijn moeder, Joke Reinders, deed vanavond ook gezellig mee aan het toernooi. Na anderhalf uur spelen werd ze uit het toernooi gegooid door een van de finalespelers. Hierbij had ze een All-in gecalled met een K J off-suit. Ze is vanavond geëindigd op de twaalfde plaats.

Ik zat nog steeds in het spel.. later aan de tafel heb ik nog een full-house Aces over Kings gehad, waarbij er duizenden punten aan fiches waren te verdienen. Twee spelers heb ik van de tafel geveegd en om 22.00 uur was de eerste pauze. Na nog twee uur te hebben gespeeld kwam ik aan de finaletafel te staan met acht andere ervaren pokerspelers. Helaas moest ik in het stof bijten en de zesde plaats in het klassement innemen.

Ook op de Blog van PKvN heb ik een kort verhaal geplaatst: De start van een gezellig toernooi.

Comments

No comments posted yet. Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive