7 July 2009

Once you've had Black ...

Contact gezocht met Remko Weingarten en kashmir ingekocht voor een driedelig maatpak.

Dag 4/21

Onze volgende update binnen Stolman & Corba's excelent adventure. Met vandaag de hot stories van dag 3. De onderwerpen van vandaag zijn: Ontmoeting met mas Remko, De stoffenmarkt op Passar Baroe, Winkelen in Plaza Ambassador, eten bij Marzano in Plaza Senayan City en mbak Ananda ophalen / ijs eten.

Vanochtend, 08.00 uur, onze kos. Nu denk je dat ik wat interesants ga schrijven. Niets is minder waar. Rond deze tijd was ik (Erik) nog bezig de binnenkant van mijn ogen te bewonderen. Robin echter is rond deze tijd wakker gebeld door mas remko, zijn oude werkgever in Jakarta. Na even onderhandelen is besloten om rond 12.00 uur met z'n drieën te gaan lunchen in de SAS Restaurant op het platform genaamd Sky Dining.


Toen puntje bij paaltje kwam, waren we eigenlijk pas om 12.45 uur bij Remko. Hier hebben Robin en ik een bord spagetti bolognese als ontbijt naar binnen gewerkt, terwijl we met Remko verhalen aan het uitwisselen zijn. Na het ontbijt worden we door Remko's privé-chaufeur opgehaald en, omdat dit tijdens het eten besloten is, gaan we richting de 'Passar Baroe' (Pasar Baru) om twee lappen stof te kopen voor een maatpak.

Volgens Remko is de Passar Baroe door Nederlandse kolonisten gesticht, en betekent de Nieuwe Markt. Na verschillende winkeltjes te zijn langs gegaan hebben Robin en ik allebei vijf meter zwarte kashmir stof (vandaar de titel) gekocht? voor 500.000 Rp per stuk. Dit is ongeveer 37 Euro. Nadat we terugkomen van de geplande reis naar Jogyakarta brengen we deze stof naar de Happy 'International' Tailor (voorheen gewoon 'Happy Tailor'). Dit is de gelukkige kleermaker die Robin bij zijn vorige bezoek heeft bezocht voor zijn pakken. Deze kleermaker heeft besloten door de plotselinge aandacht van de blanken (dankij Robin) zichzelf om te dopen tot 'International' Tailor. De standaardzin van Remko hierover is: "We gaan de International Tailor happy maken".

Uiteindelijk zal het hele pak ons zo'n 1.2 miljoen Rp kosten (stof + op maat late maken). Dit komt neer op ongeveer 80 Euro. En dat voor een pak waar je in Nederland al gauw meer dan 2000 Euro voor betaald ;-).

Na Passar Baroe zijn we samen met Remko richting de Plaza Ambasador gereden. Hier hebben we rondgekeken voor een zonnebril op sterkte voor mij. Uiteindelijk geen zonnebril maar wel (robin 2 sets en ik 1 set) echte nep stropdasset's inclusief hankerchief en manchetknopen gekocht.

Na Plaza Ambassador gaan we met z'n allen naar Plaza Senayan City om te eten bij de Marzano, een Italiaans Restaurant. Robin koos voor de Pizza Funghi, Remko voor de Pizza Quattro Fomagi en ik ging voor de Pizza English Breakfast. Nu is ons gebleken dat Indonesiërs ook prima Italiaans kunnen koken.

Na het avondeten gaan we naar de Pacific Place? om hier Ananda, de vrouw van Remko op te halen. Vervolgens nog een welverdiend ijsje gegeten. Daarna zijn we door Remko bij onze kos afgezet en wachten we op wat de volgende dag ons gaat brengen.

Comments

Robin S

8 July 2009 (13:31 hrs)

Hey mannen! Wat een verhalen zeg! Klinkt erg leuk die vakantie van julie, ook errrg duur :O Als je voor elke maaltijd uit eten gaat, dan zal dat lekker aantikken bij de rekening :P Ohja erik, let even op je spelling in de blogs :P sukketlje :P Nja boys, veel plezier nog! En Erik, waag het niet om geen souvenier voor me mee te nemen! haha! Groetjes, Robin S Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive