10 February 2009

My own place

Mijn definitieve studentenkamer dan eindelijk gevonden, een zijstraat van de bekende Steenstraat te Arnhem.

Net iets langer dan twee weken terug in mijn eigen land; de koude temperaturen nemen langzamerhand af. De lente is bijna klaar om haar intreden te doen. Vrijwel alle Nederlanders zijn de winter zat, helemaal nadat een paar weken geleden er zelfs Russische temperaturen te meten waren.

Ik ben nu weer gewend aan de Nederlandse manier van leven. Elke dag probeer ik vers te koken in mijn eigen keuken, dat lukt uiteraard niet altijd. Mijn nieuwe kamer in de Spijkerlaan, Arnhem is ongeveer twintig vierkante meter groot en het is helemaal ingericht zoals ik dat zelf wil. Binnenkort krijg ik ook nog een paar spullen van mijn ouders erbij; hierbij zitten o.a. een mooie leren bank en een brede salontafel. De eettafel (waar mijn laptop op staat) heb ik van mijn Hogeschool gekregen, het is helemaal vol geschilderd met logo's van instanties zoals SV Roderick en de HAN, verder zijn er nog afbeeldingen van landen, zoals Nederland en Indonesiƫ. De verwarming staat vrij hoog, dus het is altijd lekker warm in mijn kamer. Mijn bed staat ligt op de grond, omdat ik nog geen goede plek ervoor heb gevonden.

- - - - - - - - - -

More then two weeks back in my native country; the cold temperatures seems to be dissapearing. The spring is waitin' for the winter to step aside. Nearly all Dutch inhabitants want this winter to stop, since there were Russian temperatures measured a few weeks ago.

I am now totally adapted to the Dutch way of life. Every day I try to cook somethin' fresh in the kitchen, but of course that doesn't work all the time. My new room in the Spijkerlaan (street), Arnhem is about twenty square meters en I designed it the way I like it. Soon I will get even more stuff from my parents, like a nice leather sofa and a big coffee table. I got the dining table (see where my laptop is?) from my university as a gift; I painted logo's of organizations like SV Roderick and HAN University on the table, also a few images of countries like The Netherlands and Indonesia. The heater is turned on a high temperature, so it's always nice and warm when I come back home. My bed is on the ground, since I haven't found a better place for it yet.

Comments

Dhieta.

26 May 2009 (11:03 hrs)

ooooh.. dit is jouw eigen nieuwe kamer ya robin? mooi kok.. heel mooi denk ik.. so cosy livin there.. Mag ik daar blijven als ik naar NL ga? Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive