12 July 2009

En de rest van Midden-Java

Het Keraton Sultanspaleis in Yogyakarta bezocht en meerdere must-see hotspots.

Dag 9/21

We zijn aan het einde van de ochtend met de traditionele Becak (fietstaxi) naar het Waterpaleis gegaan. Het verhaal gaat dat hier vroeger een koning zijn bad nam en één van de vele vrouwen uitkoos om samen met hem te baden. Hierbij gooide hij vanaf een balkon een bloem in een ander bad, de vrouw die als eerste de bloem wist te bemachtigen kreeg de privilege om met de koning te baden.

Een klein stukje verder lopen hebben we een oud moskee (Masjid) bezocht. Deze is rond en heeft twee verdiepingen om te bidden, de lage verdieping voor de vrouwen en de hoge verdieping voor de mannen. Op de lage verdieping bevindt zich een zeer lange tunnel dat helemaal doorloopt naar de kust van Midden-Java. Deze is tegenwoordig afgesloten omdat het te gevaarlijk is om door te lopen (instortingsgevaar). Het dak van deze moskee is tijdens de aardbeving van 2006 behoorlijk beschadigd geraakt en wordt nu gerestaureerd.

Vervolgens zijn we weer met de Becak richting het Keraton (Kraton) gegaan. Dit is een heel oud sultanpaleis dat nog steeds wordt gebruikt. Al generaties lang wonen er Sultans die vele kinderen kreeg. Op dit moment woont er een tiende sultan, hij heeft in tegenstelling tot zijn voorgangers één vrouw en twee kinderen. Vroeger hadden sultans meerdere vrouwen en kinderen (zoals de negende sultan, hij had vijf vrouwen en achttien kinderen). De toergids sprak Nederlands, Engels, Javaans en Indonesisch; hij was erg enthousiast en wou graag alle sappige details over het vulgaire sultansleven vertellen.

Comments

Evert

24 July 2009 (16:09 hrs)

Nou mannen, het schiet nu toch wel aardig op! Benieuwd wat voor sharp-dressed men ik op Schiphol aantref!!! Sterkte met pakken, en een goede reis terug. Tot zondag! Evert

Robin Corba

21 July 2009 (19:42 hrs)

We doen ons best om de verhalen up-to-date te houden, Het blijft echter wel lastig, omdat we altijd wel iets leuks te doen hebben ;-) Ik hoop ergens in oktober nog een weekje naar Indo te gaan, daarna komt Anggie naar Nederland voor de kerst. Bedankt voor je reactie!

Jantine

21 July 2009 (15:11 hrs)

Hee guys! Hoe gaat het? Is Erik al wat beter? jullie doen echt toffe dingen, begin toch al aardig spijt te krijgen dat ik niet mee ben gegaan, maybe next year (a);)? Heeel veel plezier nog! Ik volg jullie op dit weblog! liefs Jantine Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive