19 July 2009

De weg naar Bandung

Vanuit Jakarta reizen naar het hooggelegen Bandung in het oosten.

Dag 16/21

Vandaag hebben we eerst gelunched in de Food Court van plaza Grande Indonesia. In deze plaza zijn we wel erg vaak geweest tijdens ons verblijf. In de middag zijn we naar een traditioneel Javaanse bruiloft gegaan waarbij we onze Batik dragen. Een Batik is een formeel shirt met vaak een bloemachtig motief. Lekker gegeten en kort babbeltje gehad met een oude vrouw die goed Nederlands sprak. Lekker lang verhaal over hoe het vroeger was op de Prinses Julianaschool in Kalimantan (vroeger Borneo).

Aan het einde van de middag zijn we met een travelbusiness-busje vertrokken richting Bandung. Een middelgrote stad ten oosten van Jakarta. De stad ligt voor een groot deel in de bergen, dus de temperatuur ligt daar tussen de 20 en 26 graden celsius. Voor de meiden, Anggie en Marissa, was dat al behoorlijk fris. Robin heeft Anggie verzocht om alvast een winterjas te gaan zoeken, want hij wil haar naar Nederland halen voor de kerst.

We hebben vrij laat gegeten in een restaurant hoog in de bergen. Wel een prettig uitzicht op zo'n 800m diepe dal. Verder hebben we een heel luxe hotelkamers gehuurd. Na een aantal keer lief aankijken kreeg Robin het toch zover om bij Anggie op de kamer te kunnen slapen ;-)

Comments

No comments posted yet. Post a comment

Other recent articles

Snow and ice fun!

My wife and dog see snow for the first time, having a lot of fun during our first real this winter together

Our very own house

We bought our first house in the Netherlands.

What I miss about Indonesia

I left Indonesia over a year ago and think back about what I have been missing so far.

Archive